District Zuid

Omgaan met emoties

Doel

Tijdens onze training wordt kennis gemaakt met de theorie over emoties. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen emoties en gevoelens en worden de basisemoties verder toegelicht. De training is interactief en dit betekent dat door middel van oefeningen en het delen van ervaringen inzicht wordt gegeven op je eigen reacties op de emoties van de deelnemers. Er wordt aan alle vrijwilligers gevraagd om een casus voor te bereiden.

Voor wie?

De training "Omgaan met emoties" is geschikt voor alle vrijwilligers binnen Humanitas. Of je nu taalmaatje, bestuurslid of thuisadministratie vrijwilliger bent, iedereen wordt weleens geconfronteerd met zijn/haar emoties of de emoties van een deelnemer binnen het vrijwilligerswerk. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen aan deze training.

Door wie?

De training wordt gegeven door vrijwillige trainers die opgeleid zijn binnen de Humanitas Academie. Deze vrijwilligers zijn niet alleen deskundig als trainer, maar hebben zelf ook ruime ervaring als vrijwilliger bij Humanitas.

De training wordt twee keer per jaar aangeboden op districtsniveau. Indien mogelijk kan deze training ook op aanvraag binnen een bepaalde afdeling gegeven worden. (Dit hangt af van de beschikbaarheid van vrijwillige trainers).